Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 7. 2007

ODKAZY...

http://crt.fmkv.net/clanek.php?jmeno=&session=tHtkeV2BYrxBQg0JEbUw&id1=ca7sSVS0VmJrWaIB6rxd

ČRT vznikl v roce 1996 jako příloha ve čtvrtém čísle Ondřejnického občasníku (zakladatelé: Bohumil Mrázek, Jan Kukuczka st.).

O rok později občasník zanikl, a tak Jan Kukuczka st. zaregistroval ČRT jako samostatně tištěný časopis. Na takto tištěný ČRT jste mohli narazit v letech 1997 - 2002 (vycházel 4x - 6x ročně).

ČRT po celou dobu tištěné existence nebyl určen pro výdělek. Alespoň malým sponzorem se někdy stávalo město Frýdek-Místek, kde Odbor kultury přiklepl roční dotaci. Nebýt však nadšenců, kteří na časopise pracovali, nebylo by možné vyjít. Redakci tvořili: J. Kukuczka st., J. Kukuczka ml., B. Mrázek, D. Ryšková, R. Šatánková a J. Štípský.

ČRT se zabýval dle geografického hlediska tvorbou SEVERNÍ MORAVY a SLEZSKA. Oblast umění, kterou se snaží pokrýt, je především: LITERATURA - VÝTVARNÉ UMĚNÍ - DIVADLO. Rádi uveřejníme dílka začátečníků i renomovaných autorů.

****************************************************

http://epika.cz/index.php?p=autor&c=804

Cílem projektu EPIKA je podpora novodobé české literární tvorby. Rozvoj internetového projektu Epika.cz a dalších přidružených literárně orientovaných projektů.

****************************************************

http://graphologic.webpark.cz/

****************************************************

http://www.literra.cz/moduly/autor/php/stranka_autora.php?autor_id=1837

Co je to LiTerra?

Literárně společenská země.

Pro koho je LiTerra?

Pro ty, kteří rádi píší; pro ty, co rádi čtou - i pro ty, kdo si kolem toho rádi popovídají.

Čili?

Místo pro vážná zamyšlení i pro příjemnou zábavu.

****************************************************

http://www.obrys-kmen.cz/index.php?rok=2003&cis=30&cl=06

 Současná literární a kulturní příloha Haló novin Obrys-Kmen má bohatou tradici. Kmen byl zprvu založen jako příloha týdeníku Tvorba. Na jeho vzniku se podíleli Josef Rybák a Jiří Taufer. Hned od začátku zaujal veřejnost, způsobil příliv nových mladých talentů a zdravě konkuroval tehdy (hodně přes deset let!) jedinému literárnímu časopisu - Literárnímu měsíčníku.

Od března roku 2001 vychází Obrys-Kmen paralelně rovněž na internetu. Tím se rozšířil okruh čtenářů i přispěvatelů, kteří by se jinak k němu, jako příloze Haló novin, nedostali. Také se jeho působnost přenesla za hranice České republiky a je vyhledáván krajany ze všech koutů světa.

****************************************************