Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 4. 2008

Ora et labora!!!

Lat. »modli se a pracuj«. Je to motto - benediktinských mnichů, které podivuhodně shrnuje benediktinský ideál života, v němž existuje - modlitba (opus Dei - Boží dílo) a práce (opus manuum - dílo rukou), uvažovaný jako prostředek, jak přemoci »nepřítele duše«.


Dnes  mi Pán opět ukázal svojí dobrotu a otevřel mé srdce pro Něho!
Je jaro, a já najednou pochopil spoustu věcí, které mi dříve nebyly zcela jasné, nebo šly dokonce mimo mé uvažování...Víru a Pána hledám už něco přes rok ( o tom je psáno jinde na tomto webu) a stále jsem kolísal.
Někdy nadšení, jidny prázdnota...Prostě nebyl jsem Boha Otce plný...Až dnes.

Máma, se kterou žiji se rozhodla pro přestavbu a generální změnu a úklid našeho bytu.
takže nastalo veké stěhování knihoven, knížek, koberců a pod.., však to znáte.
A já jsem tak uklízel a najednou jsem při práci začal myslet na Boha a začal s ním mluvit, vlastně se tak neuměle modlit, jelikož se správně modit neumím, neboť do pravého křesťana má moje duše ještě daleko, vzhledem k tomu jak jsem dříve žil..
To je ale odbočka.
Tak jsem tedy uklízel, stěhoval sem a tam různé věci a mluvil s Bohem.A v tu chvíli jsem si vzpomněl na ono výše zmíněné heslo Benediktínů a pracoval a poslouchal Pána.
A hle! Ono to funguje!! Haleluja! Sláva Kristu.
V tom mém pracovním dialogu jsem přišel na mnoho věcí.mimo jiné jsem si potvrdil větu z jedné Pavlovy epištoly v tom smyslu, že být křesťanem znamená nustálý dochovní zápas..
Děkuji Pánu za to, co jsem dnes prožil.Bylo toho více, mimo jiné také to, že začnu postupně tyto stránky předělávat a měnit tak. aby sloužily ke slávě Boží a ukazovaly na správnou cestu, neboť křesťaň se pozná podle způsobu svého života a já na tomto webu prezentuji hlavně ten strarý, minulý život bez Boha, který, jak už dnes vím byl špatný, prázdný a temný.Neříkám, že to bylo špatně, byla to součást Božího plánu pro mě.Možná bych bez šílenství alkoholu a drog Pána nikdy nepoznal.Možná zkrze utrpení a dotek Zla může člověk najít Lásku a Dobro...
Takže tyto stránky budu postupně upravovat tak,aby byly mým skromným příspěvkem k šíření Evangelia a radosti s poznání Boží a Kristovy přítomnosti v mém životě a bylo třeba návodem a ukázkou cesty k Bohu lidem, kteří jsou na tom stejně, jako jsem byl doslova ještě před pár dny já.Modlím se, aby mi dal Pán sílu k tomu a Duch svatý mě obdařil silou právě k pomoci lidem, kteří se ocitají v podobné situaci, kdy stojí na křižovatce Zla a Dobra, kteří už toho mají dost a chtějí něco změnit,ale neví jak a nemají k tomu sílu a možná ani odvahu.
Zrovna, když píšu tyto řádky ve smíchovský knihovně u compu, tak na lavičce před knihovnou sedí můj bývalý spolužák Jirka Š. a popíjí krabičák...Modlete se tedy prosím se mnou i za něj,aby našel k Bohu cestu.Amen!

Toto je tedy pro dnešek vše.Budu zatím končit, očekávejte další příspěvky, teré budou zcela v jiném stylu, než na který jste byli milí čtenáři tohoto webu doposud zvyklí a poznáte časem, že se bude pomalu měnit tvář tohoto webu a já chci aby byl ve službách Páně a pomáhal lidem.Ostatně co si myslíte o šíření Božího slova a evangelizace prostřednictvím internetu můžete napsat na můj email.

S pánem